Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Kippenbouillon

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten11 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipfilethaasjes bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.Garneer met de cashewstukjes.