HelloFresh
topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:BalansLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Champignons

3 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 g

Kipfilethaasje

½ stuks

Komkommer

2 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.Garneer met de cashewstukjes.