HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurkse Kisir Bulgurbowl Met Tomaat
topBanner
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

met labne, pitabrood en lollo bionda

Lees meer

Turkse Kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.

Labels:VeggieLekker snelKlimaatbewust(old)NieuwNewKlimaatbewust
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Bulgur

3 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Geroosterde groentedip

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

120 gram

Labne

2 stuk(s)

Pitabroodje

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)949 kcal
Energie (kJ)3969 kJ
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels5.62 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Grote kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snipper de ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Hak de sla grof.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.

3

Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus, groentedip en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

4

Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade. Garneer met de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.