HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurkse Kisir Bulgurbowl Met Tomaat
topBanner
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

met labne, pitabrood en botersla

Lees meer

Turkse Kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pita broodjes.

Labels:VeggieLekker snelKlimaatbewustNieuw
Allergenen :Glutenbevattende granenZwaveldioxide of sulfietenMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

3 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Geroosterde groentendip

(BevatZwaveldioxide of sulfieten)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

120 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Kleine rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

250 ml

Groentebouillon

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3969 kJ
Energie (kcal)949 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels16 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Grote kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snipper de ui.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Hak de sla grof.

3

Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus, groentendip en de helft van de verse kruiden kruiden. Snijd de citroen in parten en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.

4

Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade. Garneer met de overige verse kruiden en citroen. Serveer met de pitabroodjes en de labne.