
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
met rucola en grana padano
Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
125 gram
Verse tagliatelle
(Bevat Eieren, Tarwe)
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Verse krulpeterselie en tijm
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Grana Padanovlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] paddenstoelenbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Ris de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
- Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan met deksel. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon in een kleine kom of maatbeker. Giet de pasta voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit een tweede grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de champignon-roerbakmix toe en bak 6 minuten.

- Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met groenten. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten.
- Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de kookroom en per persoon: 25 ml kookvocht en 1/4 bouillonblokje (zie Tip) toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen (zie Tip2).
- Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.
Tip2: Vind je de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe. Vind je de saus nog te dun? Laat de saus dan nog een paar minuten doorsudderen tot de saus is ingedikt.

- Snijd de varkenshaas in plakken (zie Tip).
- Verdeel de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola.
- Besprenkel met de truffelolie en de overige grana padano-vlokken. Leg de overige rucola erop.
- Leg de varkenshaasstukjes op de rucola en werk af met de overige verse kruiden.
Tip: De varkenshaas mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.