Traybake met vegetarische gehaktballetjes
Traybake met vegetarische gehaktballetjes

Traybake met vegetarische gehaktballetjes

met appel, krieltjes en Surinaamse kruiden

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Tags:
Veggie
•Family
Allergens:
Oats
•Soy
•Wheat
•Barley
•Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)

½ piece

Apple

200 g

Baby potatoes

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Onion

¼ piece

Easy peel orange

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories694 kcal
Energy (kJ)2906 kJ
Fat36.4 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate66.7 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber17.8 g
Protein18.8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Was of schil de appel. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in partjes. Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. 

Aardappelen snijden
2

Was de krieltjes en halveer of snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. 

Mengen
3

Meng in een grote kom de wortel, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over de helft van een bakplaat met bakpapier. Meng in dezelfde kom de krieltjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Surinaamse kruiden en verdeel over de andere helft van de bakplaat (zie Tip 1 & 2).

Tip 1: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie en de kruiden.

Tip 2: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een bakplaat voor de aardappelen en een tweede bakplaat voor de groenten.

Bakken
4

Bak de krieltjes en groenten 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee in de oven. 

Dressing maken
5

Pers de handsinaasappel. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl Surinaamse kruiden en 1 1/2 el sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie grof.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en groenten met de balletjes. Besprenkel met de dressing. Garneer met de peterselie.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.