Traybake met Mediterrane kipfilet
met meiraap, wortel, rode ui en kruidendressing
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Meiraap
1 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
25 gram
Citroenmayo met zwarte peper
(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en snijd kleine krieltjes in de helft of grote krieltjes in kwarten.
- Schil de meiraap en snijd in partjes. Snijd de ui in partjes.
- Was of schil de wortel en snijd in dunne schijfjes.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
- Meng de groenten en krieltjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de Siciliaanse kruidenmix en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
- Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes en groenten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, Siciliaanse kruidenmix en peper en zout.
- Wanneer de groenten nog 11 minuten moeten bakken in de oven, smelt dan 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
- Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
- Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
- Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de citroenmayo en 1/2 el water per persoon.
- Verdeel de krieltjes en groenten over borden.
- Serveer de kipfilet erbij.
- Besprenkel met de verse kruidendressing.
- Garneer met de overige verse kruiden.