BestellenCadeaubon
Traybake met Mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met Mediterrane kipfilet

met meiraap, wortel, rode ui en kruidendressing

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Meiraap

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten30.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en snijd kleine krieltjes in de helft of grote krieltjes in kwarten.
  • Schil de meiraap en snijd in partjes. Snijd de ui in partjes.
  • Was of schil de wortel en snijd in dunne schijfjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

2
  • Meng de groenten en krieltjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de Siciliaanse kruidenmix en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes en groenten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, Siciliaanse kruidenmix en peper en zout.

3
  • Wanneer de groenten nog 11 minuten moeten bakken in de oven, smelt dan 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de citroenmayo en 1/2 el water per persoon.
4
  • Verdeel de krieltjes en groenten over borden.
  • Serveer de kipfilet erbij.
  • Besprenkel met de verse kruidendressing.
  • Garneer met de overige verse kruiden.