Kipfilet met frisse citroen-kruidendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met frisse citroen-kruidendressing

Kipfilet met frisse citroen-kruidendressing

met krieltjes, meiraap en wortel

Nieuw ingrediënt in je box! Citroenmayo met zwarte peper: frisse mayo met een vleugje citroen en een subtiele pit. Eenvoudig en smaakvol.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Meiraap

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57.5 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels12.4 g
Eiwitten30.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer ze, of snijd grote krieltjes in kwarten.
  • Schil de meiraap en snijd in partjes. Snijd de ui in partjes.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Snijden
2
  • Meng in een kom de groenten en krieltjes met 1 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de groenten en krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, Siciliaanse kruidenmix en peper en zout.

Kipfilet bakken
3
  • Verhit, in de laatste 11 minuten baktijd van de krieltjes en groeten, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de citroenmayo en 1/2 el water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en groenten over borden.
  • Serveer de kipfilet ernaast.
  • Besprenkel met de frisse citroen-kruidendressing.
  • Garneer met de overige verse kruiden.