HelloFresh
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Lees meer

Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met brood om in de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Gele paprika

4 stuks

Tomaat

4 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2439 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Maak een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat in 10 minuten de eieren stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

4

Bak ondertussen de speltbaguette 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

5

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.