HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconToulouse Varkensworst In Appelcidersaus Met Parelgerst En Gebakken Fruit
topBanner
Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Toulouse varkensworst in appelcidersaus met parelgerst en gebakken fruit

Lees meer

De varkensworst Toulouse laat je sudderen in een saus van appelcider. Hierdoor worden de courgette en venkel zacht en wordt het een echte smaakexplosie. De gebakken appel en peer zorgen voor de zoete twist in dit gerecht.

Labels:InspiratieEet mij eerstOriginal
Allergenen :GlutenNotenSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170

Parelgerst

(BevatGluten)

1

Sjalot

1

Venkel

1

Courgette

1

Appel

1

Peer

2

Varkensworst met toulousekruiden en pistache

(BevatNoten)

310

Appelcider

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

450

Groentebouillon

2

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3556 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers37.5 g
Vezels20 g
Eiwitten31 g
Zout3.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel, voeg de parelgerst toe en laat, afgedekt, 25 minuten droog koken. Roer regelmatig over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet eventueel af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de sjalot in ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de appel (jonagold) en peer (packham) in kwarten, verwijder het klokkenhuis en snijd in blokjes van 1 cm met schil. Prik met een vork gaatjes in de varkensworst.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de varkensworst 3 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de sjalot, de venkel en courgette toe en bak 3 minuten mee. Blus af met het grootste deel van de appelcider en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager en kook, afgedekt, 10 minuten.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan en bak de peer en appel op middelhoog vuur kort aan. Voeg de overige appelcider toe en laat nog 5 minuten bakken.

5

Roer de parelgerst los met een vork. Voeg vervolgens de sjalot, venkel, courgette, appel en peer toe aan de parelgerst en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met het bakvocht van de varkensworst en de appel en peer.

6

Verdeel de parelgerst over de borden en serveer met de varkensworst.