Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada's met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Verbeterd ingrediënt in je box! Het kipgehakt bevat minder zout en is net zo smaakvol.

Labels:
Verbeterd ingrediënt
Familie
Lekker snel
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3231 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels10.6 g
Eiwitten39.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snipper de ui.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
Tostada's maken
3
  • Verdeel ondertussen de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
  • Serveer de tostada's met de overige limoenpartjes en de salade.