
Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Tomaat
70 gram
Mais in blik
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat: Tarwe)
40 gram
Geraspte cheddar
¼ stuk(s)
Limoen
30 gram
Veldsla
40 gram
Gesneden rode ui
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de rode ui en het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.