Tortilla hapjes
4 porties | met gerookte zalm en roomkaas en hummus met avocado
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Vis
•Sulfiet
•Sesamzaad
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
6 stuk(s)
Volkoren tortilla
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Komkommer
60 gram
Rucola
100 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Paprika
80 gram
Hummus
(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
2 stuk(s)
Avocado
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Serveerschaal
Instructies
1
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in reepjes.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de semi-gedroogde tomaten grof.
- Halveer de avocado's en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2
- Besmeer de helft van de tortilla's met de kruidenroomkaas.
- Verdeel de helft van de avocado over de 3 tortilla's. Prak fijn met een vork.
- Verdeel koudgerookte zalm, de helft van de komkommer en de helft van de rucola over de tortilla's met kruidenroomkaas.
- Breng op smaak met peper en zout.
3
- Besmeer de overige tortilla's met de hummus.
- Verdeel de avocado over de tortilla's. Prak fijn met een vork.
- Verdeel de overige rucola, komkommer, paprika en semi-gedroogde tomaten erover.
- Breng op smaak met peper en zout.
4
- Rol alle tortilla's op en snijd met een scherp mes in rolletjes (zie Tip).
- Prik de rolletjes eventueel vast met een sateprikker of tandenstoker.
- Serveer de tortilla hapjes op een serveerschaal.
Tip: Je kunt de tortilla hapjes ook bewaren. Wikkel de tortilla in plasticfolie en bewaar tot drie dagen in de koelkast. Snijd pas voor het serveren in rolletjes.