topBanner
Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

met pastinaakpuree, paddestoelen en buffelmozzarella

Premium
Lees meer

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gerecht waarin groenten de hoofdrol spelen.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Pastinaak

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Venkel

10 gram

Verse rozemarijn en tijm

1 stuk(s)

Aubergine

8 ml

Truffelolie

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPindas, Celery)

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4203 kJ
Energie (kcal)1005 kcal
Vetten75.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels20 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de pastinaak 18 - 20 minuten. Giet af en laat uitstomen met deksel.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in de lengte in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de takjes van de rozemarijn en tijm. Hak de rozemarijn fijn en bewaar apart van de tijm.

3

Snijd de auberine in ronde plakken van 1 - 2 cm dik. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de truffelolie in een kleine kom. Smeer beide kanten van de plakken in met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 16 minuten in de oven. Scheur de mozzarella boven de aubergine en bak nog 2 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten is.

4

Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1 el roomboter per persoon. Voeg de knoflook, sjalot en venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, rozemarijn en de bospaddenstoelenpesto toe en bak nog 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de pastinaak tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon, de pecorino en de tijm toe. Voeg een scheutje melk toe aan de puree om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg op elk bord drie plakken aubergine. Bedek iedere plak met pastinaakpuree. Verdeel de groenten over de puree en dek het torentje af met een plak aubergine. Garneer met de walnootstukjes en het eventuele venkelloof.