Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gerecht waarin groenten de hoofdrol spelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Pastinaak
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Sjalot
100 gram
Venkel
10 gram
Verse rozemarijn en tijm
1 stuk(s)
Aubergine
8 ml
Truffelolie
1 stuk(s)
Buffelmozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))300 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)25 gram
Geraspte pecorino
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)4 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de pastinaak 18 - 20 minuten. Giet af en laat uitstomen met deksel.
Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in de lengte in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de takjes van de rozemarijn en tijm. Hak de rozemarijn fijn en bewaar apart van de tijm.
Snijd de auberine in ronde plakken van 1 - 2 cm dik. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de truffelolie in een kleine kom. Smeer beide kanten van de plakken in met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 16 minuten in de oven. Scheur de mozzarella boven de aubergine en bak nog 2 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten is.
Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1 el roomboter per persoon. Voeg de knoflook, sjalot en venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, rozemarijn en de bospaddenstoelenpesto toe en bak nog 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de pastinaak tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon, de pecorino en de tijm toe. Voeg een scheutje melk toe aan de puree om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Leg op elk bord drie plakken aubergine. Bedek iedere plak met pastinaakpuree. Verdeel de groenten over de puree en dek het torentje af met een plak aubergine. Garneer met de walnootstukjes en het eventuele venkelloof.