topBanner
Tomatensoep met warm belegde demi-baguette

Tomatensoep met warm belegde demi-baguette

met rode pesto, tomaat en buffelmozzarella

Lees meer

Van deze tomatensoep maak je een maaltijd om van te genieten - de mozzarella is gemaakt van echte buffelmelk voor een extra volle en romige smaak.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

8 stuks

Tomaat

⅔ zakje

Paprikapoeder

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Verse basilicum en tijm

2 stuks

Woutkorn demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenGluten, Lupine, Melk, Noten, Sesam, Soja)

40 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3110 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Ovenrooster met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken en houd 3 plakken tomaat per persoon apart voor de baguette. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, tijm en paprikapoeder toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kokende water en de honing toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat de soep 10 - 12 minuten zachtjes koken.

3

Halveer ondertussen de demi-baguette in de lengte. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Snijd het basilicum fijn.

4

Leg de helften demi-baguette op een ovenrooster met bakpapier. Beleg de onderste helft met de rode pesto, de overige plakjes tomaat en de buffelmozzarella. Voeg peper en zout toe naar smaak en dek af met de bovenste helft van de demi-baguette. Bak 6 - 8 minuten in de oven of tot de baguette goudbruin kleurt en de buffelmozzarella is gesmolten.

5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer en voeg peper en zout toe naar smaak.

6

Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de helft van het basilicum. Vouw de baguette voorzichtig open en bestrooi met het overige basilicum. Serveer de baguette bij de soep.