Tomaat-paprikasoep met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met zure room, vers basilicum en zelfgemaakte soepstengels

De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2730 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels14 g
Eiwitten22.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 300 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? De vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 200 ml van het kokende water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.

Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.

Weetje: Dit gerecht bevat door het broodje en de grote hoeveelheid groente bijna de helft van je dagelijkse vezelbehoefte. Vezels zijn goed voor je darmen en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Pureren en mengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en het basilicum. Serveer met de soepstengels.