Skip to main content
Tomaat-paprikasoep met dragon
Tomaat-paprikasoep met dragon

Tomaat-paprikasoep met dragon

Met parelcouscous en soepstengels

4.2
(457)

Ken je de smaak umami? Deze vijfde smaak - naast zout, zoet, zuur en bitter - is vrij moeilijk te beschrijven, maar staat bekend als vol, aangenaam en hartig. In dit recept zorgen de tomaten voor umami, wat versterkt wordt door de zoete smaken van de abrikozen en paprika.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

2 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

30 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2929 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers29.5 g
Vezels14 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Vork
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

Soep maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en de overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders