Skip to main content
Tofu met kurkuma en romige kokoscurry
Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

met knoflookrijst, spinazie en rode peper

3.4
(82)

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Plantaardig
Caloriebewust
Allergenen:
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2813 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten85.1 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten19.4 g
Zout0.9 g
Potassium96.3 mg
Calcium174 mg
Iron3.3 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 8 - 11 minuten, of tot de rijst gaar is. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de spinazie grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Curry maken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, rode peper, tomaat en gele currykruiden 3 - 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer de spinazie, eventueel in delen, door de curry.
  • Laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de curry, afgedekt, op middellaag vuur sudderen tot serveren. 
Tofu bakken
3
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Leg de tofu in keukenpapier en knijp voorzichtig uit om het vocht eruit te krijgen. Snijd de tofu vervolgens in blokjes.
  • Verdeel de maizena over een bord en breng op smaak met peper en zout. Haal de tofu door de maizena. Zorg ervoor dat de tofu volledig bedekt is met de maizena.
  • Bak de tofu 4 minuten. Haal van het vuur en roer de kurkuma erdoor.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de spinaziecurry en de gebakken tofu over de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders