Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes

Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes

Met gele peen, paksoi en honingpinda's

Waan je vanavond in Thailand met deze groene curry. Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan de groene peper die wordt gebruikt voor de currypasta. Daarmee is deze variant iets pittiger dan de rode curry, waar rode peper in zit. De honingpinda's geven het gerecht een lichtzoete twist.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Gele wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

40 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Wok

Instructies

Paksoi snijden en gele peen raspen
1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst en kook de rijst afgedekt in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de paksoi in reepjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui heel fijn.

Kipgehaktballetjes draaien
2

• Meng bijna alle bosui met het kipgehakt. Draai van het kipgehakt 5 of 6 kleine gehaktballetjes per persoon. • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 6 – 7 minuten rondom gaar.

Curry maken met currypasta, kokosmelk en de groenten
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de paksoi, de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten. • Voeg de currypasta toe en bak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk toe, draai het vuur laag en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken.

Garneren van de curry met pikante honingpinda's
4

• Verdeel de rijst over kommen en schep de curry erover. • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's en de overige bosui.