HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Groene Curry Met Zelfgedraaide Kipballetjes
topBanner
Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes

Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes

Met gele peen, paksoi en honingpinda's

QUICK & EASY
Lees meer

Waan je vanavond in Thailand met deze groene curry. Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan de groene peper die wordt gebruikt voor de currypasta. Daarmee is deze variant iets pittiger dan de rode curry, waar rode peper in zit. De honingpinda's geven het gerecht een lichtzoete twist.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Pinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Paksoi

200 gram

Gele wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

80 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst en kook de rijst afgedekt in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de paksoi in reepjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui heel fijn.

2

• Meng bijna alle bosui met het kipgehakt. Draai van het kipgehakt 5 of 6 kleine gehaktballetjes per persoon. • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 6 – 7 minuten rondom gaar.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de paksoi, de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten. • Voeg de currypasta toe en bak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk toe, draai het vuur laag en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken.

4

• Verdeel de rijst over kommen en schep de curry erover. • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's en de overige bosui.