HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Biefstuksalade Met Mango
topBanner
Thaise biefstuksalade met mango

Thaise biefstuksalade met mango

met rijst, gembermayonaise en verse kruiden

Wereldkeuken
Lees meer

De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Labels:Extra groente
Allergenen :VisSojaGlutenTarweMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Steak

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Komkommer

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels5.98 g
Eiwitten38 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Dep de steak droog met keukenpapier. Meng in een kom per persoon: 1/2 el bruine suiker, 1/2 el vissaus, 1/2 el sojasaus en breng flink op smaak met peper en zout. Leg de steak in het sausje en laat minimaal 10 minuten marineren. Hoe langer je de steak laat marineren, hoe meer smaak hij zal opnemen.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember en meng in een kleine kom met de mayonaise.

3

Halveer de cherrytomaten. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum en de munt. De koriander mag je aan de steeltjes laten zitten. Snijd de verse kruiden grof.

4

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een saladekom de overige vissaus en sojasaus met de knoflook en de rode peper. Voeg hier per persoon: 1/2 el bruine suiker en 1 el limoensap aan toe. Meng de mango, cherrytomaten, komkommer en 2/3 van de verse kruiden door de dressing. Schep regelmatig om.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en leg het vlees met marinade in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Meng ondertussen de gembermayonaise door de rijst.

6

Gebruik een kleine kom met een diameter van maximaal 10 cm. Vul dit per persoon met een portie rijst en druk goed aan. Plaats het vervolgens in een snelle draai omgekeerd in het midden op een bord zodat je een bolletje rijst krijgt. Herhaal dit op elk bord. Schep de salade er rond. Snijd de steak in dunne plakken en leg op de salade. Garneer de rijst met de overige kruiden.