Skip to main content
Thaise stijl veggie kipburger met kruidige gembersalade

Thaise stijl veggie kipburger met kruidige gembersalade

op een wortelbroodje met verse kruiden en krieltjes

Bij het wortelbroodje in dit recept is er wortel direct in het deeg verwerkt. Dit zorgt voor extra vocht in het deeg, een licht zoete smaak en een mooie gouden kleur.

Labels:
Plant-based
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Selderij
Haver

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad Kan bevatten: Selderij, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Ei)

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Selderij, Haver Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3722 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels20 g
Eiwitten21.8 g
Zout3.4 g
Potassium156.3 mg
Calcium29.1 mg
Iron2.9 mg
Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten verder.
Ui inleggen
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de helft van de ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en meng goed. Zet apart en roer af en toe door.
  • Verwarm ondertussen het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
Burger bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.  Bak, zodra de olie goed heet is, de burger en overige ui in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Houd 2 blaadjes little gem per persoon apart voor het broodje. Snijd de overige little gem grof.
Salade maken
4
  • Meng in de saladekom de mayonaise, sojasaus, knoflook, gemberpuree en verse kruiden.
  • Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe.
  • Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe met wat extra vierge olijfolie naar smaak. Roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Beleggen
5
  • Besmeer de burgerbroodjes met wat mayonaise naar smaak.
  • Beleg met de achtergehouden slablaadjes, de burger, de gebakken ui en wat van de koolsla.
Serveren
6
  • Voeg de krieltjes en de little gem toe aan de saladekom.
  • Meng goed door.
  • Serveer de burger met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders