HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Ovenschotel Met Zoete Aardappel
topBanner
Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

met pittige komkommersalsa

Lees meer

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groenteKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

140 gram

Maïs in blik

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ pak(ken)

Zwarte bonen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)519 kcal
Energie (kJ)2172 kJ
Vetten19.45 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten60.74 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels15.52 g
Eiwitten19.03 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Vergiet
Ovenschaal
Kom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten. De zoete aardappel hoeft nog niet gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in reepjes.
  • Giet de mais en zwarte bonen af.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika, mais, zwarte bonen, knoflook en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

3
  • Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de schaal en breng op smaak met peper en zout. Bedek de zoete aardappel met de groenten.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en bak nog 5 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn.
4
  • Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kom de komkommer met de groene peper (s) en de kruiden. Breng op smaak met 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de zure room.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.