
Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche
met Japanse twist van zoetzure komkommer en gomasio
Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelpartjes
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
½ stuk(s)
Kumato tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
5 gram
Gemberpuree
100 gram
Haricots verts
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip).
- Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus (zie Tip).
- Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
- Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de teriyakisaus.

- Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
- Snijd de tomaat en de komkommer in plakken.
- Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
- Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gemberpuree.

- Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
- Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenplakjes en de zoetzure komkommer.
- Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
- Schep de haricots verts erbij en garneer met de gomasio.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!