Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw kerstdiner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
60 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat: Vis)
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
¼ stuk(s)
Ui
15 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Eieren)
¼ stuk(s)
Citroen
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
0.13 stuk(s)
Baguette
1.2 gram
Tuinkers
1.5 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes. Meng in een kom de zalm met de mayonaise, gesnipperde rode ui en komkommerblokjes. Breng op smaak met peper.
Snijd de bieslook, dille en peterselie fijn. Snijd de citroen in 8 partjes. Meng in een kleine kom de kruiden met de extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Pers 1/2 citroenpartje per persoon uit boven de kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Maak je de kruidenolie een dag van te voren? Bewaar afgedekt in de koelkast en haal een half uur voor serveren eruit. Bewaar de overige citroenpartjes voor de garnering.Smeer 1 klein schaaltje of kopje per persoon in met olijfolie of bekleed met plasticfolie. Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel. 2: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de zalmtartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.
Tip: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de zalmtartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd 3 sneetjes van 1 cm dik per persoon van de baguette. De overige baguette gebruik je bij het tussengerecht. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak in 5 – 7 minuten goudbruin en krokant in de oven. Maak je de crostini's een dag van tevoren? Dek de crostini's af in een luchtdichte bak en bewaar op kamertemperatuur.
Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers. Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.