HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTabouleh Met Varkenshaasreepjes
topBanner
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met tomaat en verse kruiden

QUICK & EASY
Lees meer

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eitwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn peterselie en andere verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

3 stuk(s)

Tomaat

8 bosje(s)

Verse koriander

6 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

240 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaat klein.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaat en de helft van de verse kruiden in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui in 3 – 4 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.