HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTabouleh Met Appel, Vijgen, Feta En Verse Groene Kruiden
topBanner
Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

Lees meer

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en kleingesneden groenten. De tomaat, radijs en komkommer die jij aan de couscous toevoegt, komen van Hollandse bodem. De salade krijgt extra veel smaak er door heel fijngesneden kruiden aan toe te voegen.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 stuk(s)

Radijs

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

50 gram

Gedroogde vijgenstukjes

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Oranje mini-pruimtomaten

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

6 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2841 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels14 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het radijsblad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

3

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.