Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk
•Soy
•Wheat
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

½ piece

Garlic

½ piece

Lime

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh coriander & mint

½ teaspoon

Fresh ginger

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 g

Lamb's lettuce

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

30 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2678 kJ
Calories640 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate73.3 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein32.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Small Bowl
•Casserole with Lid
•Wok or sautépan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snuf zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 12 - 15 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurt mengen
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes van de munttakjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus en per persoon: 1/2 tl suiker en 2 el water toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Snijd de koriander fijn. Voeg het overige limoensap en de koriander toe aan de hapjespan en meng met de rijst. Houd afgedekt warm tot serveren. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaaspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio, de overige koriander en het groene gedeelte van de bosui.