Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Scallions
½ piece
Garlic
½ piece
Lime
75 g
Basmati rice
½ piece
[Persian] cucumber
5 g
Fresh coriander & mint
½ teaspoon
Fresh ginger
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
100 g
Pork tenderloin tips
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
20 g
Lamb's lettuce
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
30 milliliters
Water for the sauce
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar apart.
Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snuf zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 12 - 15 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes van de munttakjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus en per persoon: 1/2 tl suiker en 2 el water toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen, of tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.
Snijd de koriander fijn. Voeg het overige limoensap en de koriander toe aan de hapjespan en meng met de rijst. Houd afgedekt warm tot serveren. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.
Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaaspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio, de overige koriander en het groene gedeelte van de bosui.