Skip to main content
Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes
Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes

Sweet & Sticky tofu met gefrituurde uitjes

met rijst, pinda's, broccoli en wortel

Door de sponsachtige structuur, de vele poriën en het hoge watergehalte neemt tofu gemakkelijk smaken op, waardoor het perfect is om marinades en sauzen in te laten trekken!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Soja, Gluten, Sesamzaad)

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3539 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten119.5 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels11.2 g
Eiwitten23.5 g
Zout4 g
Potassium621.4 mg
Calcium102.4 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Bord
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in 2 pannen.
  • Kook in de eerste pan de rijst in 8 - 11 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Kook de broccoli en wortel 5 minuten in de andere pan. Giet af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli en wortel 3 minuten.
  • Roer de zoete Aziatische saus erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de woksaus met gember met de sojasaus en de honing.
Tofu bakken
3
  • Wikkel de tofu in keukenpapier en duw het overtollige vocht eruit. Scheur vervolgens in hapklare stukjes. 
  • Zet een diep bord klaar, voeg de maizena toe en breng op smaak met peper en zout. Wentel de tofu door de maizena.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de tofu 6 minuten.
Serveren
4
  • Voeg de knoflook en ui toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de saus toe en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg eventueel wat roomboter naar smaak toe.
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel alle ingrediënten eroverheen. 
  • Garneer met de pinda's, gefrituurde uitjes en gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders