Surinaams gekruide pittige kip met aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surinaams gekruide pittige kip met aardappelen

Surinaams gekruide pittige kip met aardappelen

met ei en sperziebonen

Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Zoutbewust
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Kippendijreepjes

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

125 ml

Water

1 tl

Zonnebloemolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2408 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten50.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels18.5 g
Eiwitten35.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, Surinaamse kruiden, garam masala en de helft van de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg het water en 1/3 kippenbouillonblokje per persoon toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

Ei en sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook het ei en de sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei.

Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, al helemaal nu we tegenwoordig veel binnen werken.

Saus inkoken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aardappelen en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de overgebleven ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de ui en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, de kip en het ei over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.