Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

Bao buns met garnalen in zoet-pittige saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten

Speciaal ingrediënt in je box! Sugarsnaps zijn de perfecte combinatie van een knapperige textuur en zoete smaak. Ideaal als snack, in salades of roerbakgerechten.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Sugarsnaps

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Sambal

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3384 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten105.6 g
waarvan suikers33.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten29.2 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de komkommer in staafjes.
  • Rasp de wortel.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer en wortel toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.
Sugarsnaps bereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de sugarsnaps 3 - 4 minuten.
  • Roer de zoete Aziatische saus erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar afgedekt apart tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de Koreaanse kruidenmix en de mayonaise.
Garnalen bakken
3
  • Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen 1 - 2 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Roer de sambal en honing erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de bao-broodjes met de garnalen en wat van de zoetzure groenten.
  • Besprenkel met wat van de 'swicy' saus.
  • Serveer de sugarsnaps, de overige zoetezure groenten en de overige 'swicy' saus ernaast.