Sojabonen, oorspronkelijk uit China, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Sticky buikspek
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Noten)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
½ bosje(s)
Radijs
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Sesamzaad)
25 gram
Sojabonen
(Bevat: Soja)
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Little gem
200 gram
Aardappelen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] sojasaus
1.5 el
Wittewijnazijn
1 tl
Sambal
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van 1 cm. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Leg de demi-baguette ernaast en bak 5 - 6 minuten in de oven. Haal de demi-baguette uit de oven, zet de frieten terug en bak nog 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.
Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de radijsjes toe en breng op smaak met zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.
Haal het buikspek uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom. Snijd het buikspek in plakken van 1/2 cm dik. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak het buikspek 12 minuten. Verlaag het vuur en voeg de marinade en hoisinsaus toe. Roer goed door en laat 1 minuut zachtjes koken.
Snijd de little gem grof. Meng in een grote saladekom de gemberpuree met de sesamolie, sojasaus, de overige wittewijnazijn en de overige honing. Voeg de little gem, rodekool, wittekool en wortel, sojabonen en de helft van de radijsjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal. Hak de koriander grof (zie Tip).
Tip: Je kunt de koriander ook apart serveren zodat iedereen zelf naar smaak kan garneren.
Bestrooi de frieten met de Koreaanse kruidenmix. Snijd de baguette open en besmeer met de sambalmayo. Beleg met het sticky buikspek en de overige radijsjes. Garneer met de koriander. Serveer de baguette met de friet en salade ernaast.