Steak met rode-wijnsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met rode-wijnsaus

Steak met rode-wijnsaus

met appel-witlofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

40 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Witlof

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3148 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten50.8 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.8 g
Eiwitten31.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine steelpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak en roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Saus bereiden
2

Bereid de runderbouillon (zie Tip 1). Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit in een kleine steelpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten inkoken (zie Tip 2).

Tip 1: Heb je geen runderbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon, net zo lekker!

Tip 2: Laat langer inkoken voor een dikkere saus of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door.

Steak bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in schijfjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom het witlof met de appelschijfjes en de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rode-wijnsaus over het vlees. Meng de rucola en veldsla door de dressing en serveer erbij.