Steak met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met champignonroomsaus

Steak met champignonroomsaus

met gebakken broccoli

Met dit recept tover je 283 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Koolhydraatarm
•Keto
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

180 gram

Broccoli

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Water

1 tl

Mosterd

â…“ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3170 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten61.5 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten12.6 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels11.8 g
Eiwitten35.1 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Hapjespan
•Aluminiumfolie
•Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Je kunt het beste de steak een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen voor een malser resultaat.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de champignons in plakken. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
Broccoli bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de broccoli 10 - 14 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met 2 el water per persoon.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Weetje: Ken je die maaltijd voor sporters met kip, rijst en broccoli? Broccoli zit hier niet alleen bij voor de vitamines, maar telt ook wel degelijk mee in de eiwitten in deze combinatie! Per 100 gram zit er maar liefst 3 gram eiwit in.

Saus maken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de champignons en ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden, de slagroom en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 1 tl mosterd toe. 
  • Breng aan de kook en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken op middelmatig vuur. 
Steak bakken
4
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).
  • Haal de steak uit de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Steak snijden
5
  • Snijd de steak in plakken.
Serveren
6
  • Verdeel de steak over de borden.
  • Leg de broccoli ernaast.
  • Schep de champignonroomsaus over het vlees.