Knolselderij is de allrounder onder de groenten. Hij zit boordevol voedingsstoffen en is ongelooflijk veelzijdig om mee te koken. Een geweldige toevoeging aan elke maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Kastanjechampignons
50 gram
Spinazie
¼ tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
75 gram
Knolselderijblokjes
(Bevat: Selderij)
1 tl
Mosterd
3 tl
[Plantaardige] roomboter
50 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de knolselderij af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan en houd apart. Verhit 1/3 van de roomboter in dezelfde pan op hoog vuur en bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten. Verlaag het vuur, voeg de helft van de ui toe en bak nog 3 minuten.
Voeg de bouillon en de helft van de mosterd toe aan de champignons. Laat 5 minuten inkoken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten sudderen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de overige roomboter en de overige mosterd toe en stamp goed door. Roer de Belgische kruidenmix erdoorheen en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Houd wat van de puree apart (voor de kinderen) en meng de spinazie door de overige puree (voor de ouders).
Tip: De Belgische kruidenmix is vrij sterk van smaak. Zorg er dus voor dat je eerst een klein beetje toevoegt, proeft en dan pas meer toevoegt naar smaak.
Voor de ouders: serveer de puree met spinazie op borden. Schenk de champignons met jus eroverheen. Voor de kinderen: serveer de puree zonder spinazie of champignons. Verdeel de boerenworst over de borden.
Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel.