Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardpeer
500 gram
Kruimige aardappelen
2 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)1 zakje(s)
Gedroogde tijm
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel per persoon 1/8 bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaat toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.
Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.