HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinaziestamppot Met Aardpeer En Halloumi
topBanner
Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

Spinaziestamppot met aardpeer en halloumi

met semi-gedroogde tomaten en tijm

Populair
Lees meer

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Aardpeer

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels24 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Zet de aardperen ruim onder water in een pan met deksel. Verkruimel per persoon 1/8 bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en hak tot slot de spinazie klein.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes semi-gedroogde tomaat toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant samen met de rest van de knoflook. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.

5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.