Skip to main content
Spaanse gehaktballetjes met uienjus en zoete-aardappelpartjes
Spaanse gehaktballetjes met uienjus en zoete-aardappelpartjes

Spaanse gehaktballetjes met uienjus en zoete-aardappelpartjes

en voor ouders: geroosterde broccoli met gesmolten geitenkaas

4.2
(142)

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

35 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.4 g
Zout2 g
Trans Fat0.3 g
Potassium469.9 mg
Calcium78.9 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in partjes. Voeg toe aan een kom. Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Broccoli koken
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 3 - 4 minuten. Giet af en leg de broccoli in een ovenschaal.
  • Voor de ouders: strooi de geitenkaas over de helft van de broccoli. Rooster 5 - 7 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan met een deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur lager, voeg de knoflook en ui toe en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg daarna de uienchutney en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat 3 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Serveer de gehaktballetjes met de zoete-aardappelpartjes.
  • Voor de ouders: serveer de cheesy broccoli.
  • Voor de kinderen: serveer de overige broccoli.
  • Schenk de uienjus over de gehaktballetjes.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders