
Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 tl
Verse gember
65 gram
Champignons
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ bosje(s)
Bosui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 gram
Mie noedels
(Bevat: Tarwe)
½ stuk(s)
Paksoi
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
15 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
[Plantaardige] roomboter
400 ml
Zoutarme groentebouillon

Tip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.


Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Heb je liever een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.