
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
met tomatenroomsaus
SUPERSNEL
De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!
Labels:
Snelle bereiding
Allergenen :
Schaaldieren
•Tarwe
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
125 gram
Rode cherrytomaten
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Kleine kom
•Hapjespan
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
- Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
- Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de cherrytomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak 1 - 2 minuten.
3
- Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven.
- Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken.
- Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap.
- Garneer met de overige citroenpartjes.