HelloFresh
topBanner
Snelle rijstschotel met kip en groenten

Snelle rijstschotel met kip en groenten

met spekjes en verse krulpeterselie

QUICK & EASY
Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gemaakt. Voor deze snelle variant met kip en groenten gebruik je smaakmakers als paprikapoeder en kurkuma. Zo staat deze versie sneller op tafel dan het origineel en ontbreekt het zeker niet aan smaak.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenFamilyQuick & Easy
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Kipfiletstukjes

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gemalen komijn

25 g

Spekblokjes

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 stuks

Tomaat

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

750 ml

Visbouillon

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout4.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng in een kom de kipstukjes met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/4 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl gemalen komijnzaad.

2

Bak de kip en spekblokjes in een grote hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart - de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook 2 minuten in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg de groentemix, 1 tl kurkuma per persoon, 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon en de bouillon toe aan de pan met rijst. Kook, afgedekt, in 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg na 10 minuten de tomaat, kip en spekblokjes toe. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

5

Snijd intussen de krulpeterselie grof.

6

Verdeel de rijstschotel over de borden en garneer met de krulpeterselie.