De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
6 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
150 gram
Spaghetti
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)1 pak(ken)
Tomatenblokjes met ui
50 gram
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Runderbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte belegen kaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte belegen kaas.