HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Curry Met Garnalen
topBanner
Snelle curry met garnalen

Snelle curry met garnalen

Met broccolirijst, sperziebonen en paprika

QUICK & EASY
Lees meer

Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen. Het gerecht is ook nog eens rijk aan foliumzuur, wat je onder andere energie geeft. Een goede maaltijd dus voor het sporten, of wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Labels:Eet mij eerstLekker snel
Allergenen :VisSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Pandanrijst

200 gram

Broccolirijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Gele paprika

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

250 ml

Kokosmelk

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.