Skip to main content
Shakshuka met verse geitenkaas
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met sterrenbroodje en Griekse kruidenmix

4.2
(684)

Speciaal ingrediënt in je box! Met dit sterbroodje laten we de maaltijd éxtra schitteren in deze feestmaand. Fijne feestdagen!

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
High Protein
Seasonal
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2641 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10.5 g
Eiwitten30 g
Zout2.4 g
Potassium237.7 mg
Calcium24 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook minuten (zie Tip). Voeg de paprika, tomaat Griekse kruiden en passata toe.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen. 

Brood bakken
5

Bak ondertussen het brood 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het deksel van de pan en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met het brood. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders