Schelvisfilet met knoflook-krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met knoflook-krieltjes

Schelvisfilet met knoflook-krieltjes

Met sperziebonen, verse kruiden en zure room

Knoflook vind je in vrijwel elke keuken, je kunt er alle kanten mee op. De manier waarop je de knoflook verwerkt in het gerecht heeft invloed op de smaak. Rooster een hele knoflookteen en hij wordt wat zoet van smaak, snijd de knoflook fijn en gebruik het rauw voor een heel ander, scherper resultaat. Vandaag maak je op deze manier je aardappelen verrassend smaakvol.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

stuk(s)

Knoflookteen

2.5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

13 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 gram

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

1 el

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Bord

Instructies

Krieltjes koken
1

• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 – 17 minuten gaar. • Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.

Sperziebonen koken
2

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Kook de sperziebonen, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar.

Snijden en bakken
3

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de verse bladpeterselie en bieslook fijn. • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Meng de overige roomboter door de krieltjes en schep de knoflook, de verse kruiden en de sperziebonen erdoor. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes en de sperziebonen over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met 1 eetlepel zure room per persoon.