De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
25 gram
Ravigotesaus
(Bevat Eieren, Mosterd)
1.5 el
Zonnebloemolie
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.
Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Roer de gebakken ui en spekblokjes door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan van het spek en bak de vis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de schelvis over de borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de sperziebonen met uien en spekblokjes. Serveer met de ravigotesaus