Skip to main content
Schelvis met spek en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in "schellen" uit elkaar, vandaar de naam schelvis. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Sperziebonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

1 bol(len)

Nootmuskaat

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¾ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2946 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes
Ontbijspek als extra

Ontbijspek als extra

50 g | 2 porties
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Romige aspergesoep met ontbijtspek

Romige aspergesoep met ontbijtspek

met croutons, verse kruiden en olijfolie met citroen
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met aardappelen en peterselie-botersaus
Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

Varkenshaas in spek met frisse citroendressing

met krieltjes, kruidenmayonaise en sperziebonen
Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

met aardappelpuree, sperziebonen en ui
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, krieltjes en sperziebonen
Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

Risotto geïnspireerd op Franse uiensoep

met orzo, gehakt, gruyère en sperziebonen
Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

met citroen en Parmigiano Reggiano
Fusion salade Niçoise met tonijn

Fusion salade Niçoise met tonijn

met aardappeltjes, sriracha-mayo en sesamzaad
Varkenshaas in panko-truffeljasje

Varkenshaas in panko-truffeljasje

met sperziebonen en aardappelen
Maaltijdsalade met camembert in ontbijtspek

Maaltijdsalade met camembert in ontbijtspek

met little gem, appel en bieslook

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade