topBanner
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met aardappelschijfjes uit de oven

Lees meer

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in schellen uit elkaar, vandaar de naam 'schelvis'. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Sperziebonen

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

1 bol(len)

Nootmuskaat

80 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter per persoon door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.