HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvis In Romige Champignonmarinade
topBanner
Schelvis in romige champignonmarinade

Schelvis in romige champignonmarinade

met snelkookrijst en broccoli

Supersnel
Lees meer

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Snelkook zilvervliesrijst

75 gram

Gesneden ui

100 gram

Broccoliroosjes

250 gram

Champignons

230 gram

Schelvis met romige champignonmarinade

(BevatMelk (inclusief lactose), Vis)

Zelf toevoegen

200 ml

Visbouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.

2

Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.