Schelvis in romige champignonmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis in romige champignonmarinade

Schelvis in romige champignonmarinade

met snelkookrijst en broccoli

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Snelkook zilvervliesrijst

35 gram

Gesneden ui

50 gram

Broccoliroosjes

125 gram

Champignons

115 gram

Schelvis met romige champignonmarinade

(Bevat Melk (inclusief lactose), Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Visbouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers3 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.

Bakken
2

Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.

Schelvis stoven
3

Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.