Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Snelkook zilvervliesrijst
75 gram
Gesneden ui
100 gram
Broccoliroosjes
250 gram
Champignons
230 gram
Schelvis met romige champignonmarinade
(BevatMelk (inclusief lactose), Vis)200 ml
Visbouillon
1 el
Olijfolie
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.