HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Zalm en croute met salade, kappertjes en krieltjes

Zalm en croute met salade, kappertjes en krieltjes

met frisse venkelsoep als voorgerecht

2 gangen
Lees meer

Klik op deze link om het voorgerecht te openen: https://cdn.hellofresh.com/nl/cms/bags/52.19.2_Soep.pdf

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSelderijEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

150 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Verse krulpeterselie & munt

40 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ piece

Citroen

400 g

Krieltjes

1 piece

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

2 g

Zalmfilet

30 g

Rucola & veldsla

(BevatSelderij)

20 g

Kappertjes

50 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

2 tl

Honing

2 el

Olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)6699 kJ
Energie (kcal)1601 kcal
Vetten112.0 g
waarvan verzadigd39.6 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels13 g
Eiwitten42 g
Zout2.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige sjalot en knoflook (over van het voorgerecht) 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat al roerend slinken. Laat uitlekken en afkoelen in vergiet. Druk het vocht goed uit de afgekoelde spinazie en hak vervolgens fijn.

2

Snijd ondertussen de verse bieslook, dille en bladpeterselie fijn. Snijd van de citroen 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart tot gebruik. Was de krieltjes grondig, halveer ze en snijd grote krieltjes in kwarten.

3

Verhit in dezelfde koekenpan als de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de overige venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd daarna op laag vuur warm tot serveren.

4

Rol het bladerdeeg uit en snijd in stukken van een halve rol per persoon. Verdeel de spinazie over één helft van alle bladerdeegstukken. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg dan over de zalm dicht en duw de randjes stevig dicht, zodat je pakketjes krijgt. Snijd de bovenkant in, zodat de hitte kan ontsnappen.

5

Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven. Meng vlak voor serveren in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla toe en meng ook de venkel, kappertjes en overige kruiden erdoor.

6

Verdeel de zalm en croute over de borden. Serveer met de krieltjes, ravigotesaus en salade. Garneer met de citroenpartjes.