HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Met gepofte aardappel en courgettelinten

Lees meer

Net als aardbeien met balsamicoazijn, watermeloen met feta, of appel met makreel vormen peer en blauwe kaas een verrassend lekkere combinatie. Het geheim zit hem bij dit duo in de combinatie van vet, zout en zuur. De walnoten waarmee je de salade garneert zorgen niet alleen voor een lekkere bite, het zijn ook nog eens de enige noten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Dit beschermt je tegen hart- en vaatziekten.

Labels:VeggieCalorie-focus
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

30 g

Walnoten

(BevatNoten)

1 stuks

Courgette

1 stuks

Peer

80 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Fruitmesje
Koekenpan
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen poffen
Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten, snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
Snijden
2

Hak ondertussen de walnoten grof. Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten.

Courgette bakken
Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Peer bakken
Peer bakken
4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
Salade maken
5

Meng de gemengde sla met de (afgekoelde) courgettelinten. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de Deense blauwe kaas en de walnoten.