Skip to main content
Parelcouscoussalade met guacamole en witte kaas
Parelcouscoussalade met guacamole en witte kaas

Parelcouscoussalade met guacamole en witte kaas

met tomaat, verse kruiden en pompoenpitten

Parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

4 ml

Olijfolie met citroenaroma

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Veldsla

40 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Guacamole

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2683 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten66.4 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout2.3 g
Potassium502.1 mg
Calcium39.5 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken.
  • Giet daarna af en spoel af met koud water.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  • Snijd de tomaat en komkommer in blokjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Mengen
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de honing en de olijfolie met citroen.
  • Voeg de parelcouscous en de ui toe aan de saladekom en roer goed door de dressing.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveren
4
  • Voeg de tomaat, de komkommer, de verse kruiden en de veldsla door de parelcouscous en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden. Schep de guacamole erbovenop.
  • Verkruimel de witte kaas erboven en garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders