Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus
Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

met volkoren pita en mangochutney

Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

4 piece

Egg

50 g

Shredded red cabbage

½ piece

Tomato

2 piece

Wholewheat pita bread

20 g

Hummus

40 g

Mango chutney

35 g

Tahini

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3723 kJ
Fat42 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate91 g
Sugar33 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Saucepan
•Plate
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout en laat intrekken tot je gaat bakken.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters, gebruik dan meerdere koekenpannen.

Rodekool mengen
3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Pita bakken
4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

Kommetjes vullen
5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, tahin, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

Tip: De hummus in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant extra veel kikkererwten en minder zout. Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook beter voor jou.

De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Laat iedereen zijn eigen sabich samenstellen.