Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

met volkoren pita en mangochutney

Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Origineel wordt het met gepekelde mango (amba) geserveerd - deze HelloFresh variant maak je met onze eigen mangochutney.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

20 gram

Hummus

40 gram

Mangochutney

35 gram

Tahin

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3723 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers33 g
Vezels13.7 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout en laat intrekken tot je gaat bakken.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters, gebruik dan meerdere koekenpannen.

Rodekool mengen
3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Pita bakken
4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

Kommetjes vullen
5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, tahin, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

Tip: De hummus in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant extra veel kikkererwten en minder zout. Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook beter voor jou.

De tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Laat iedereen zijn eigen sabich samenstellen.