De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse rozemarijn & marjolein
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Mini-komkommer
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Meslcun
1 stuk(s)
Rundertartaar
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de verse kruiden, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en mesclun toe aan een saladekom en meng met de dressing.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 2 - 3 minuten per kant. Bak de tartaar langer als je liever doorbakken vlees eet. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord een rundertartaar. Serveer met de salade.