Rundertartaar met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

met aardappelen en frisse salade

De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse rozemarijn & marjolein

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Meslcun

1 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2722 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de verse kruiden, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Salade maken
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en mesclun toe aan een saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tartaar bakken
5

Verhit de rest van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 2 - 3 minuten per kant. Bak de tartaar langer als je liever doorbakken vlees eet. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord een rundertartaar. Serveer met de salade.