topBanner
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade

Lees meer

Deze tartaar is heerlijk mals en om ervoor te zorgen dat hij dat blijft, kun je hem beter niet te lang bakken. Haal het vlees liever eerder uit de pan en laat het naar wens nog nagaren in aluminiumfolie.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

10 bosje(s)

Verse marjolein

250 gram

Champignons

½ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd de rode ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en marjolein en snijd beide grof. Haal de tartaar uit de koelkast.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de kruiden, 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de tomaat in parten. Meng samen met de mesclun in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en meng met de salade.

4

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Leg de tartaar bij de champignons en de ui in de pan en bak 5 – 6 minuten rondom op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak het tartaartje langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

6

Verdeel de tartaar, de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Serveer met de salade.