HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderstoof Met Mexicaanse Kruiden En Bieten Tortillachips
topBanner
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais

Lees meer

Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:Extra groenteCaloriebewustLekker snelFamilie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ pak(ken)

Zwarte bonen

2 stuk(s)

Bosui

140 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Paprika

50 gram

Bieten-tortillachips

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2699 kJ
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten49.6 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels14.4 g
Eiwitten40 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de bosui apart van elkaar.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Giet de mais en de bonen af in een vergiet.
2
  • Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en het witte gedeelte van de bosui 2 minuten.
  • Voeg het gehakt, de paprika en de Mexicaanse kruiden toe en bak 4 minuten.

Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder.

 

3
  • Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur, meng de mais en bonen door de stoof en laat 5 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de stoof nog niet dik genoeg? Laat het dan nog wat langer koken zodat het vocht verdampt.

4
  • Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden.
  • Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui.
  • Leg de bieten-tortillachips ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!